tisdag 31 januari 2012

Symöte

Tiden räckte inte till!! Jag han inte klart med mina handledsvärmare! Bara nästan. Återkommer med dessa nästa vecka. Jag har prioriterat lite annat den senaste veckan... Pulkaåkning, skridskoåkning (jag åker inte... bara servar med annat viktigt som tex fika å hjälpa till att knyta... ;) ) Man får ju passa på när det är lite snö och kallt ute!

Å så har jag börjat en keramikkurs!! Såå kul detta va! Drejat för första gången i mitt liv! Kanske kommer det bildbevis på detta senare! Vi får se! :)

Nu ska jag se vad ni andra har gjort för fint! Titta gärna här! Det finns mycket fint att titta på och inspireras av!

Ha de gött!!

Anna

söndag 29 januari 2012

Allt löser sig!

Vissa dagar har jag en känsla av att "allt löser sig". Bara man ger det lite tid. Inte bara i den fysiska världen utan även på det mentala planet.
Andra dagar är jag såå rastlös!


Världen känns lite suddig. "Ser" inte riktigt bra... Svårt att hålla fokus. Tycker inte det händer någonting alls!
Fast det är nog de dagar som det hela rör på sig... Eller så är det en "vilodag"... Att hjärnan och kroppen ska få tid att vila och reflektera över vad som händer och har hänt och hur jag ska komma vidare.

Denna dagen har varit en av de senare dagarna... Frustrerad över att ingenting händer.

Frustrerad är ett bra ord på hur jag känner mig just nu! För några år sedan va jag väldigt trött och nästintill utbränd. Har lärt mig massor och lär mig fortfarande massor pga av detta. Det är saker som tex hur jag reagerar i stressade situationer. Hur jag kan säga ifrån tidigare innan jag trillar över stresströskeln (som är ganska hög) och ramlar in i någon form av frustrerat, stressat gnäll och tjat... Inte så kul för min omgivning att höra!
:)


Har lärt mig en sak till; att det är oerhört frustrerande att stå bredvid någon som mår så dåligt som jag gjorde då! Att veta hur mycket man får kämpa att komma "tillbaka"! Det är minst lika jobbigt att stå bredvid som att vara där själv! Det tar på krafterna! Känslorna kommer tillbaka. Jag håller på och lär mig hur jag skulle vilja leva mitt liv och där är en sak att ta det lite lugnare och leva lite enklare. Att stå för det jag tror på och inte leva efter hur jag tror att alla andra vill att jag ska leva. Detta gör att jag får ta mina tankar om livet ännu ett steg längre. Får skala av mer än vad jag tänkt från början för att få en fungerande vardag där vi ser positivt på framtiden!

Vad behöver vi för att må bra? Det får räcka med det lilla och inte tro att vi orkar mer än vad vi gör. Känns lite som en rivstart! Fullt ös! Fast tvärt om. Rivstart på ett lugnt och enkelt sätt... Nödbroms kanske är ett mer passande ord! Fast då känns det som om man stannar... Det vill jag inte för jag vill framåt!
:)

Ha de gött!

Anna

tisdag 24 januari 2012

Disktrasa och nariga händer

 Nu är det tisdag igen och dax för nytt sy-möte! Jag tycker ibland att det är skönt att ha något lättfixat som tex en disktrasa. Jag började använda vävda disktrasor i lin för 2-3 år sedan och sedan dess så har jag inte använt några andra. Nu fick jag för mig att virka egna fast i bommulsgarn. Lite restgarner...


Det är svårt att fota en disktrasa så bilden ser fin ut... 
:)

När det är sånt här väder så får jag såå nariga händer!!! Knogarna spricker och det svider och kliar om vart annat. Och det hjälper ju inte till att man har ett jobb där jag är tvungen att tvätta händerna ofta och även använda handsprit... SOM det svider!!  Har testat de flesta handkrämer och ingen hjälper riktigt. Är det någon som har ett bra tips så tar jag tacksamt emot detta!

Ha en härlig kväll!

Anna

söndag 22 januari 2012

Snö!

Härligt med snö! 
Små fluffiga snöbollar.



Ibland kan den grå färgen vara väldigt vacker. 

Ha de gött!

Anna


lördag 21 januari 2012

Rensa- en härlig känsla!


Jag har två böcker som jag läser om och om igen! Dessa två är heliga för mig! De ger mig massor av energi!

Den första:Rensa i röran
Rensa i röran







Denna har jag haft i måånga år. Den ger kraft och  energi att rensa ut allt gammalt som bara ligger och tar plats och snor en massa energi. Allt sånt som "kan komma till användning"... Sånt som jag egentligen vet att jag aldrig kommer att behöva som bara ligger och tar plats. När jag känner att det liksom står still i livet så brukar jag plocka fram denna boken och läsa lite. Då får jag en sån lust att rensa och rena hemmet! Underbar känsla!

Den andra boken som jag har och läser i mycket just nu är denna:

Lev enklare: Idéer för en hållbar livsstil 





Lev enklare: Idéer för en hållbar livsstil





Den bygger lite på sätt och vis på samma sak. Att allt onödigt man samlar på sig tar onödigt mycket energi från det man egentligen vill. Vad vill jag egentligen och hur kan mina tankar stå i vägen för att komma dit jag vill?

Båda böckerna är på sätt och vis bra böcker som får mig att fundera och tänka till lite extra. Vad kan jag göra just nu för att må lite bättre och komma vidare i livet. Bli lite visare. Tänka och känna. Vad behöver jag just nu och vad har gjort att jag fastnat just här?... När man får arbeta lite med sig själv och sina tankar så kan man komma till insikt själv, vad gör jag för att komma vidare?  Vad behöver jag tillföra eller vad behöver jag ta bort?

Varje gång som jag tex har klarat en tenta i skolan så mååste jag röja ur en garderob eller ett skåp! Det är precis om det är ett avslutat kapitel och då måste jag avsluta och skala av.

Jag är inte en person som inte sparar ngt utan jag har mycket i garderoberna och källaren och vinden. Barnen ärver mycket av äldre kusiner som jag sparar på. Men jag försöker spara på det som är ngt att ha och rensar ut sånt som jag inte tycker är ngt att spara på. Skänker det som inte passar till dem som behöver det bättre än oss. Men varje gång jag rensat ut så får jag såå mycket energi! Det är en härlig känsla!!

Ha en härlig helg!

Anna

Så enkelt!

Så glad man kan bli av lite snö!!
:)
Äntligen dalar det ner små vita flingor från himlen! Hurra!!
:)
Tog en promenad och kände hur jag saktade av i tempot efter ca 20 minuter. Gick långsammare, axlarna sjönk, andningen sjönk längre ner i magen. Slappnade av. Musklerna i ansiktet slappnade av. Som jag måste varit uppe i varv! Jösses! Att lite sus bland gran och fur kan vara så rogivande! Så enkelt! Härligt!

Ha en bra dag!

Anna

fredag 20 januari 2012

Förkylt

Sovit dåligt flera nätter nu. Lilleman har varit såå förkyld. Sover i en sittande ställning lutandes mot mig. Kanske har han lite ont i öronen. Lättare att andas när han sitter mer upp. Han sover bättre och jag "sover" bättre än om han gnällt hela natten. Men jag känner att det börjar ta ut sin rätt nu. Att sova dåligt. Tålamodet som brukar vara jättebra är på en jättelåg nivå just nu! Tål inte mycke innan nerverna hoppar högt!

Bara att hoppas att vi blir friska snart!

Ha en bra dag!

Anna

torsdag 19 januari 2012

Drömmar

Hemma och vabbar. Lite trist. Det är bara en förkylning. Det känns bra. Det kunde varit värre, magsjuka.
:/
Sitter här och drömmer om våren och sommaren. Sol. Värme. Bad. Växthus. Solvarma tomater. En kaffe på altanen. Semester!! (Jag som inte ens har hunnit börja jobba...)
:)
Tänk om jag skulle kunna utnyttja vår stora trädgård till att odla lite mer. Förra sommaren va första sommaren med växthus. Kul att experimentera lite! Där i ska jag odla tomater i år igen. Så gott det är med varma solmogna tomater! Mums!! Tänkte försöka hinna med att fixa en odlingslimpa i år. Måste bara röja undan lite där den ska vara först. Det kommer ju ingen snö här i år verkar det som och inte är det ngn tjäle i marken heller så det skulle ju gå att ordna nu. Ska bara...
Såå LAT man kan va då!!
Ut å gräv!!
:/
Ska bara dricka upp mitt kaffe och drömma färdigt först!
;)

Ha en bra dag!

Anna

tisdag 17 januari 2012

Inskolning och benvärmare

Det är inskolning för lilleman i förskolan just nu. Han blev givetvis vääääldigt snorig och hostig direkt! Trist men det är ju så verkligheten ser ut. Hade jag kunnat hade jag gärna varit hemma ett tag till men det har vi inte ekonomisk möjlighet till. Bara att göra det bästa av saken och hoppas att det kommer att gå bra. Jag tror att det är svårast för mig... :)
*
I julklapp fick lilltjejen ett par benvärmare som jag stickat! Varma och sköna i ullgarn med en liten virkad kant upptill. Piffade till dem med små knappar i form av fjärilar. Blev riktigt nöjd med vad jag kunde åstadkomma!
 :)
Lilltjejen blev i alla fall väldigt nöjd. Hon har en väldigt bra fantasi den lilla stumpan så det är inte alltid de används som benvärmare utan ibland så sover det små figurer i dem, omsorgsfullt omstoppade. :)  De sover så gott och varmt och skönt!
 :)

Detta va mitt bidrag till mitt första symöte! Titta gärna här vad de andra har fixat för fina arbeten.


Ha en bra dag!

Anna

söndag 15 januari 2012

Jag har en plan!

Vi behöver verkligen lugn och ro just nu. Hela familjen är i stort behov av detta. Vi behöver fylla på energinivåerna. Tufft att börja skolorna igen efter jullovet. Det märks att vi vänt på dygnet.

Denna våren känns som om den kommer att bli tuff för oss. Det är många nya rutiner som ska fungera i vardagen med jobb och förskolor och skolor. Har en dröm och en plan om att det ska bli något lugnare till hösten. Något jag jobbar på. Hoppas verkligen att det ska bli så!

Ha en bra dag!

Anna

fredag 13 januari 2012

Gråa hår!

- MAMMA!! VA DU ÄR GRÅHÅRIG!!! 
:/
- Jaha... svarade jag lite trumpet...
- Ja men, jag säger ju typ bara sanningen ju!!!
- Åh, Jag vet... svarade jag lite mer surt.
- Förlåt mamma, men det är ju typ så ju!!

Vilket påhopp!!! tänkte jag tyst för mig själv men jag vet ju att hon här rätt. Såg det själv häromdagen... Det såg värre ut än tidigare... Varför varför varför??? 

Härom dagen läste jag på nätet att man kunde bli gråhårig av att äta gluten om man inte tålde detta... Ha ha ha!!! tänkte jag. Jag som började bli gråhårig när jag va så där 20 år... Nu är jag 36... Ni kan ju tänka er hur det ser ut... Det är ju inte brunare precis...

Jag läste det på en blogg om bland annat glutenintollerans. Jag vet inte om detta stämmer men i så fall så vet jag vem av mina barn som kommer att bli gråhårig tidigt!! Ett av våra barn har en mage som beter sig precis likadant som min gör. Och som min mormors gjorde... Och som min mammas... Och de blev gråhåriga tidigt! Om det ligger i generna att bli gråhåriga tidigt eller om det ligger i generna att inte kunna äta gluten, det vet jag inte. De åt och äter gluten.

Om det är så och om jag slutar äta gluten nu, kan jag hejda de grå då eller är det kört tro? Kanske ska man inte bara sluta med ngt så där bara utan att prata med läkare... Eller ngn annan kunnig. 

Om jag testar ett tag och min mage mår bra så är det väl eg bara att fortsätta. Eller? Sen om mina grå blir fler eller mindre (vilket jag hoppas på) det får vi väl se. Vill inte färga mer för jag HATAR utväxten som blir när håret växer ut och då lyser det grått!! Ska nog dokumentera detta så jag har ngt att jämföra med! :)

Vi får väl se! 

Må så gött!!

Anna



Hurra!

Hej hopp hurra!!!
Är hundvakt ida´!!!
:)

Må så gött!!

Anna

torsdag 12 januari 2012

Man blir klokare med åren!

Vi han inte ens klart med inskolningen på lillkillen innan han blev sjuk - magsjuk... Och sen har det gått genom heela familjen... INTE kul alls! Så denna veckan som va tänkt att gå till inskolning och mys med barnen efter skolan gick till tvätt, tvätt och städ. Inskolningen får vi ta några dagar nästa vecka och hoppas att det går bra. Sen är jag ledig på fredag och då kan vi ta det lugnt och mysa! Och vila antar jag...
 :)  
Det märks på lillkillen att det är ngt nytt  på g som han inte är van vid. I vanliga fall så kan han somna hur gott som helst på kvällen och sen sova i sin säng men nu går det inte att röra sig i soffan innan han vaknar till och gnäller. Sen ska han sova nära hela natten och bli buren hela dagen. Och det blev ju inte bättre när han blev sjuk.
Det blir att ta nya tag nästa vecka igen!
*
När det gäller mitt mål att leva enklare så försöker jag ta det lite lugnare, inte hela tiden jaga små sekunder att tjäna in.
När man "går in i vägen" så skjuter man ju tex slutmålen framför sig hela tiden. Ett av många olika sätt att bli utmattad på. Man blir aldrig riktigt klar. Jagar på och tillåter sig aldrig vila emellanåt. Aldrig låter man hjärnan vila. Får aldrig vara riktigt nöjd. Det kan alltid bli liite bättre. Inte (kunna)säga nej. Hjärnan vilar aldrig utan tankarna far runt i sån fart att det inte finns ngn hejd på dem och tillslut blir det hela ett stort trassel som tar låång tid att reda ut. Världen blir lite svart-vit.
Lite så känner jag att mina vardagar ser ut. Lever inte här och nu utan går från mål till mål hela tiden och ser inte resan. Det viktiga för mig har varit att nå målen så fort som möjligt. Jobba snabbt och effektivt! När jag torkat av bordet så är jag klar. När jag torkat under bordet (har små barn) är jag klar. Ska bara hänga upp tvätten. Ska bara sätta igång en ny maskin. Finns det mer tvätt i huset ngn stans? Vad ska vi ha till middag? Vad är klockan? Ska bara kolla posten. När jag hämtat barnen. När vi kommit hem. När vi fått av oss alla utekläder. Mamma ska bara fixa i ordning detta. Ska bara göra detta. Ska bara, ska bara, ska bara...
När sätter jag mig ner och vilar lite? Säger till barnen att nu sitter jag här och vilar och vill du har hjälp så får du komma hit till mig. Tar tillfällen att stanna upp längs vägen och njuta lite av små ting i vardagen tillsammans med barnen eller ensam? Nää... Här ska vi fram så fort som möjligt!!! Tiden ska gå så fort som möjligt OCH jag måste få gjort så mycket som möjligt under den tiden!!!
Hemskt det låter!
Vill inte ha det så. Vill inte missa dyrbar tid tillsammans med dem man håller mest av i hela världen! Tvätten springer ju ingenstans... Disken står ju kvar på bänken. Kan ju fixa det senare.
Rätt löjligt att jag inte kommit på detta tidigare egentligen... Fast en lite tröst är ju ATT jag kommit på det nu. Man blir klokare med åren... ;)
Det skrämmande är att jag gjorde en tvärnit framför väggen för några år sedan och fick en del blåmärken som jag borde ha lärt mig mer på. Men jag har blivit bättre på att se varningssignalerna. Det svåra är att lyssna till dem... Att ge sig... Att säga; Nä jag klarar mig ändå bättre utan detta. Vill inte vara så dålig igen!
Jag jobbar på att bli bättre och snällare mot mig själv!

Må så gott!

Anna

tisdag 3 januari 2012

Första dagen!

Första dagen på jobbet idag...
Sitter här helt slut och knaprar på mandlar och gojibär... Försöker intala mig själv att jag inte mår bättre av godis eller ngt annat sockerrikt. Det går faktiskt riktigt bra! Fast jag får nog gå å lägga mig tidigt så jag inte dyker in i skåpet och tar fram twistpåsen som ligger låångt in.

Ha de gött!

Anna

måndag 2 januari 2012

Nytt år!

Nytt år och en massa nya händelser!
Lilleman ska börja på förskola, jag ska börja jobba. Hoppas att detta går bra!

Ha de gött!

Anna