måndag 7 december 2009

Tid för vila...

Mitt i all julstress (som jag så gott det går försöker undvika) med lussebullar och pepparkakor så blir barnen sjuka. Kunde det komma lämpligare? Nja, det beror på hur man ser det men jag väljer att se det som lite vila i vardagen. Ett litet avbrott i den alltför uppåtgående spiralen.
Att det är så lätt att stressa så vid julen! Man märker inte ens av det förrän man är så uppe i varv att man inte vet vart man ska sätta ner foten eller hoppa av.
För det måste man ju, annars så slutar det ju vid ett stup.... antingen blir det tvärstopp där och man inser vad man håller på med eller så har man så hög fart att man faller. Faller ner i ngt djupt hål där det är svårt att ta sig upp ifrån igen.
Jag skalar bort så mycket som möjligt. Vem stressar jag för? Det finns ju så mycket som man måste göra varje dag så man tvingas prioritera. Jag gör inte ngt som jag inte tycker är kul. (Bortsett från det som man måste för att klara sig) Jag pratar just nu om de saker som jag väljer själv om jag vill göra. Det är ju så mycket som är kul med julen. Pyssel, bakning, shoppa.....
Sedan är det bara att börja skala bort det som är minst roligt, å det som är lite roligare får gå bort med. Sedan gör man det som verkligen är värt ngt. Man ställer väldigt lätt höga krav på sig själv....
Det som stärker mig vill jag göra hellre än det som tar energi från mig.
Vad är egentligen värt ngt?
Att orka med och hinna njuta av vardagen är värt mycket för mig!
Struktur i vardagen är viktigt för mig just nu, känner jag.
Vad är viktigt för dig?
Må så gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar