lördag 23 maj 2009

Trädgårsdgym!

Idag har jag jobbat så svetten lackade! Värsta träningspasset!
Jag har rensat, lerjord är TUNG.... !
Åkt till mamma och pappa för att hämta lite syrener (doftar underbart)
som jag sedan planterat.
Det behövs vatten också och eftersom det är hål i en lite slang till pumpen (har sån tur att ha en egen brun i trädgården mitt inne i samhället) där jag kan hämta vatten smidigt till bevattning så fick jag springa upp och ner till källaren för att hämta hinkar och kannor med vatten.
Vad sägs om det?
Här behövs inget gym... Har ju min trädgård.... ;)
Och barnen kan vara med... :D
Kan det bli bättre?
Om jag tog en dusch, kanske... för omgivningen i alla fall... ;)
Nu ska vi grilla och äta gott och dricka ngt gott till....
Ha en trevlig kväll!

torsdag 21 maj 2009

Ledig!


Idag hade vi en ledig dag. Det är ju helg och då är våra jobb stängda. Min man passade på att hjälpa sin syster och svågern med att röjja på en tomt där de ska bygga hus. Det är spännande med husbygge! Många beslut och mycke arbete. Kul att följa lite på håll. Drömmer om att kunna bygga vårat eget hus ngn gång, men medans man väntar och drömmer är det kul att se på och hjälpa till lite.

Jag och barnen hade en heldag tillsammans. Efter att jag noga kollat almanackan, så vi inte skulle missa ngt eller dubbelboka oss.... (med tanke på mitt minne) tog vi bilen och åkte till Falköping....
Vi började med en tur till Åsle Tå. Det är en liten hembygdspark med gamla hus i gammal miljö. Det är så vackert och fridfullt på ngt vis. Jag älskar att bara strosa runt och titta på de gamla husen, blommorna, fönstren, dörrarna och sakerna som de använde "förr i tiden".

I ett av husen stod en gammal vacker barnvagn.

Jag blir så lugn av att bara gå runt i en sådan vacker park. (Kanske skulle besöke parkerna lite oftare... ;) )
Först kommer tre barn skrattandes och skuttandes och efter kommer deras mamma strosande i en annan värld..... ;D


Det är helt underbart att gå på de små grusgångarna mellan stenmurarna och bara njuta av att det är så vackert! Barnen njuter väl på sitt vis... :)

Sedan åkte vi till Mösseberg. Där finns det en stor och härlig lekplats och djurpark. Men lite besviken blev jag för de håller på att byta ut lekplatsen och de va inte riktigt klara med det än.

Efteråt åkte vi hem och åt våfflor tills vi fick ont i magarna. :D

Vi har haft en toppendag men nu är jag helt slut! Hoppas de små grynen sover gott i natt!

Må så gott!

onsdag 20 maj 2009

Tappat minne!

Minne

Jag har tappat mitt minne!

Det finns inget där inne!

Det är alldeles tomt!


Är det någon som ser ett minne ligga och skräpa eller har ett över så kan jag behöva det nu. Jag glömmer av allt! Hopplöst! Det mesta brukar ordna sig ändå men det är pinsamt!

Må så gott!

måndag 18 maj 2009

Härlig tid!

Det är en härlig tid ute just nu! Det börjar bli grönt ute överallt. Det kommer blommor här och där. Just nu har jag massor med gula härliga små solar som lyser överallt.... hrmf.... maskrosor.... Jag tycker de är jättefina när de blommar.... Men man kan undra vad grannarna tycker.... (nja, det lyser fint hos de med när jag tittar efter) Vi har en kanin så jag plockar så mycket jag kan men de små solarna lyser så fint här överallt ändå. hihi!
Äppleträdet blommar så fint just nu med! När det blåser så flyger mängder av små vita blomblad ner på gräsmattan. Våran 4 åring ville att jag skulle hämta pulkan så hon kunde åka för det snöade faktiskt! hihi! Hon är för söt!
Här är ett litet kort som jag gjorde på maran förra lördagen. Bättre sent än aldrig. Hade tänkt visa det tidigare men det har varit väldigt rörigt i veckan som gick. Tror väl att det ska lugna ner sig snart. Ibland lär man sig uppskatta lite vanligt vardagslunk.
Jag gav det till min mamma och pappa som tack för att de hade passat barnen heeela dagen! Tänk va snälla de är! Här fick jag sitta i lugn och ro och bara pyssla och prata strunt med min syster och andra trevliga pysselgalningar. Min man va ute på annat i stora staden. Jag tror att mamma och pappa hade fullt upp med att springa efter de små. ;)
När jag hämtat de små så åkte vi hem, bäddade ner oss allihop i samma stora säng och sedan tog det nog hela 5 minuter innan vi sov gott. :)
Härliga dagar!

Må så gott!

tisdag 12 maj 2009

Jobb!

Städdag! Hu! Jag ska kolla på en självgående dammsugare! Det ska jag fixa snaras! Det är inte kul att städa. Efter en svängom med dammsugaren här hemma så satte jag mig vid datorn.
Tog en välbehövlig paus.
Det hade kommit något passande och roligt på mailen!

Kom ihåg... !
ett lager damm skyddar träet inunder...
Ett hus blir ett hem först när man kan skriva 'Jag älskar dig' på möblerna.
Och om du inte har räknat ut det här än, så, snälla, lyd detta råd: Livet är kort. Njut av det! Damma om du måste, men vore det inte bättre att måla en tavla eller skriva ett brev,baka en kaka eller så ett frö...
Fundera över skillnaden mellan önska och behöva?
Damma om du måste, men man har alltför lite tid, till att simma över floder och klättra i berg, lyssna på musik och läsa böcker, umgås med vänner och leva sitt liv.
Damma om du måste, men världen är där ute med solen i dina ögon, vinden genom ditt hår, ett lätt snöfall, en regnskur. Den här dagen kommer inte tillbaka.
Damma om du måste, men tänk på att ålderdom kommer och den är inte vänlig. Och när du går bort -- och gå bort måste man -- ja då blir du, just du, mer damm!
Det är inte allt du samlat på dig, utan det du dräller omkring dig som visar vilket sorts liv du har levt.
Jag saknade att det finns för lite tid för att scrappa! hihi!
Nu ska jag baka en kaka för jag älskar kakor! Kan inte få nog!
Ha en bra dag!

onsdag 6 maj 2009

En idé!

Ville bara säga att om ni går in på fotograf emilias blogg (länk längre ner)
så får ni se en väldigt söt liten grabb! ;)
Här är mitt uteprojekt just nu!
Köpte 2 risiga gamla pinnstolar på loppis. De va målade med en blå färg som nästan hade släppt överallt. Under där en gul färg som satt lite bättre. Orginalfärgen är mörkbrun. Man kan nästa se på bilderna hur jag har arbetat med dem. När jag skrubbat bort den mesta färgen med stålborste och sedan skrapat lite så ska jag såga hål i sitsen och fixa lite så jag kan plantera blommor i dem. Såg det ngn annan stans och tänkte att det måste jag testa. Såg fräckt ut där i alla fall. :)

Jag återkommer med resultat senare. Om allt går som jag tänkt mig, vill säga. :D

Nu ska jag förbereda lite inför lördag (mara i Vga). Fixa lite. I morgon har jag späckat schema och fredag blir det lite fredagsmys med familjen. Då har jag inte tid.När man har familj så måste man planera lite extra..... Inte riktigt min starka sida. Planera går bra men att hålla planeringen är värre.. hihi!

Må så gott!

måndag 4 maj 2009

Vilken underbar helg vi har haft! Vädret har varit toppen och jag har njutit i fulla drag!
Bara tagit det lugnt. Inte gjort något extra alls. Bara suttit på altanen..... ha! NOT!Vad gör ni när ni är lediga? Jag passade på att tvätta, det va ju så bra tork ute... Sedan försöker man städa... Men att städa när man har barn är det samma som att kratta löv när det blåser! Börjar man i ett hörn och arbetar sig frammåt så kan man nästan, bara nästan ana vart man började... Saker, framför allt leksaker, letar sig på något konstigt sätt ut på golvet igen....?? Men, men... Det är ingen idé att bry sig för det är detta livet jag lever nu. Små barn och lite tid...
Och jag njuter av detta livet!

Släppte städningen, det får se ut som om en tornardo har dragit fram inne hos oss ett tag till. Jag tänker inte plocka upp mer nu.

Tog en kopp och gick ut för att se hur härligt vårt päronträd blommar! Hoppas vi får många päron i år!

Spirean blommar också för fullt och man känner doften när man går förbi. Härligt! Jag väntar bara på att syrenerna ska börja blomma. Den doften är ljuvlig!
Har börjat packa lite inför helgens scrappmara i Vårgårda. Planerar lite men är låååångt ifrån klar. hihihi! Vi får väl se vad jag släpar med mig för saker.
Ha de så gott!