tisdag 28 juni 2011

Jag övar mig på att ha skygglappar på! När jag är hemma så har jag mina rutiner och min ordning... Eller oordning kan man väl kalla det, men jag hittar... Eller näää det gör jag inte... Jag hittar aaaldrig det jag ska ha och det är ingen som vet vart jag lagt den heller. ;)

Nu har jag släppt lös barnens far i huset utan att jag är hemma och håller låda! Så skönt han måste tycka det är... Hihihihihihi!!!! ;)

Jag får öva mig på att inte ha superkoll på allt och jag är övertygad om att barnen har det jättebra. Det är bara hemmet som inte fungerar som det gör när jag är hemma.

Snart drar jag till jobbet igen!

Ha en härlig dag!!

Anna

måndag 27 juni 2011

Jobb!

Oj! Idag har jag varit och jobbat! Jag har verkligen vant mig vid att vara hemma! Hjärnan va väl inte på topp hela dagen kan jag erkänna! ;) Jag njuuuuter av att vara mammaledig! Det är helt underbart! Visst är det jobbigt och långtråkigt ibland. Det måste jag medge. Men det vägs upp av alla underbara stunder med barnen och familjen!
När jag var liten skulle jag bli hemmafru... Det vill jag inte riktigt längre men jag skulle vilja arbeta litegrann och vara hemmafru litegrann! Det vore härligt men men... Vad är väl en bal på slottet? Nu ska jag iallafall jobba i 2 veckor och sedan är det semester och sen är det jobb i 1 vecka till. Sen ska jag vara mammaledig heeeela hösten igen! :) Får väl passa på att njuta så mycket det går då!

Ha det så härligt!!!

Anna

tisdag 21 juni 2011

Flyttlasset har gått!

Idag har jag ääääntligen fått upp alla rutorna på mitt lilla växthus! Så kul!! Bara nååågra små skärsår på fingrarna... Sådana där små som mest bara svider och påminner om att man arbetat lite... ;)

Så nu har flyttlasset gått för mina ynkliga små plantor! Jippieee!!!!!

När jag planterat ut dem så såg jag att det får nog bli liten tripp till en gardencenter som ligger nära... Se om de har några stora växter jag kan plantera ut ifall de små inte hinner ikapp. Sen får man väl ta nya tag till nästa år! Men nu hoppas jag på fint väder och värme! Gott om gödsel och kärlek så ska de nog växa till sig. :) Tänkte fota lite ngn dag så ni får se hur härligt det ser ut! ;) Lite stolt redan nu!! :)

Ha de så härligt!!!!

Anna

måndag 20 juni 2011

Glad!!

Oj va glad jag blir när jag får en liten kommentar!!! Jiiiiippppiiiiieeeeeeeeeee!!!!!!
Tål att tänkas på när man tittar runt på alla intressanta bloggar!! Detta ska jag försöka att bli bättre på!! Och va ni är duktiga på att fota!! Impad!! Här ska övas lite på det med!! :)

Ha en härlig dag!!!!

Anna

fredag 17 juni 2011


Idag på kalaset bestämmer inte jag vad som ska bjudas på utan det gör den som fyller år. Marängtårta! Med jordgubbar på! Så gott, så gott!!!

Ok, tänker jag. Får väl ta en liten bit för annars dansar sockertrollen hambo i mig i morgon! Blodsockerkurvan kommer gå upp och ner och det går med rasande fart!! Hjälp va svårt det kan vara att hänga med då! Lisseberg släng dig i väggen!! :)

Har fått ett konstigt sug att ge mig ut att jogga!?!?!? Vad har hänt? Förtidig ålderskris? Eller vad kan det vara? Jag har dock inga bra skor att jogga i så än så länge har jag inte vågat mig ut... Tänk om någon ser hur otränad jag är? ;)

Kanske skulle det funka som motattack mot sockertrollen? Tror ni att de blir trötta och lugnar ner sig? Kanske, vem vet... Kan det vara värt ett försök kanske?

Köpte en cykelsits till lilleman igår. Kanske skulle det räcka med att jag cyklar lite? Iallafall till en början? ;)

Ni hör hur jag försöker slingra mig!! ;)

Egentligen vet jag mycket väl hur bra jag mår när jag motionerar mycket men jag är ganska lat också och vääääldigt dålig på att prioritera mig själv. Fast det skulle ju vara mycket bättre för barnen om jag mådde toppen! Då skulle jag ju orka mer! Hmmm......


Ha de härligt!!!

Anna

Födelsedag!

Idag fyller stora snuttan 12 år! Tänk va tiden går fort! Å jag är inte en dag äldre!! ;) Härligt!!!

Det fixas förfullt men brödbak och tårtfix! Sen måste jag ju städa lite med... Vad gör man inte för sina små? :)

De är ju det underbaraste som finns!! :)

Ha en härlig dag!!

Anna

onsdag 15 juni 2011

Tårta!



Idag va det skolavslutning och vädret va härligt!! Flaggorna hissade och humöret på topp!! En tjej slutade förskoleklass och den andra slutade femman. Oj va spända de va innan de kom iväg i morse! :) Lillkillen sov igenom det hela medan storkillen roade sig med att fota alla runt omkring. Fick plocka bort närmare 100 kort ur kameran när han va klar... :) Så blir det lätt när man låter en 4,5 åring gå lös med kameran! Men man får fantastiskt många härliga och annorlunda kort! Så kul att se på! (han har fotat flaggan här ovan)

Nu har vi firat lovet med god tårta!
Nu är lovet invigt så det är bara att vänta med spänning på vad som ska hända!! :)

Ha de gött!!!

Anna

tisdag 14 juni 2011

Sommarlov!

Å va spännande!! I morgon är det skolavslutning!! :)

Ha de!!

Anna

Jordgubbar!!

Idag har jag massor av förberedelser att göra. I morgon är det skolavslutning! Som de har längtat efter sommarlov!! Å ja med för den delen... Mindre tider att passa men fullt upp ändå.
Idag ska det bakas fika! Har varit ute en sväng och köpt de första jordgubbarna för i år! Så gott det ska bli!!! Skolavslutning med jordgubbar och förhoppningsvis fint väder!!! Håller tummarna för att vädret blir bra för avslutningen är utomhus på skolgården.

Ha en härlig dag!!!

Anna

måndag 13 juni 2011

Pigg!

Idag har jag en vilopaus! I alla fall just nu. ;) De större barnen är i skolan och förskolan och lillkillen sover. Då får man passa på att ta en kopp kaffe. Jag håller mig ganska strikt från socker och vitt mjöl så det blir inget till kaffet just nu. Är en riktig gottegris! ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄlskar småkakor!!!! Inte godis men småkakor kan jag äta hur många som helst! Å hur bra är det egentligen? Tarmarna fungerar superdåligt och humöret åker berg och dalbana. Humör-svängningarna är värst. Jobbigt för både mig själv och omgivningen. Är sååååå mycket lugnare nu. Har mer ork och tålamod. Ser lite mer positivt på tillvaron nu. Får till och med komplimanger att jag ser pigg ut! Det är ju underbart att höra!! Man blir ju så lycklig!! Då kan jag avstå från några kakor till och bara äta dem vid speciella tillfällen. För helt tänker jag inte sluta äta kakor. De smakar ännu godare då om man inte känner att man måste äta 10 till bara för att orka med dagen! (Sockerberoende, jag vet, jag vet.) Håller på att kämpa mig ur detta, sakta men säkert! Tar ett steg i taget.

Hoppas ni får en härlig dag!!!

Anna

söndag 12 juni 2011

Träningsverk!

Nu sitter jag här, mör i hela kroppen efter en helg med mycket tungt arbete i trädgården. Men fint blir det. Säger som så många andra; gymmet kan slänga sig i väggen!! Jag har en trädgård!! ;) Idag har jag arbetat med förberedelser till mitt växthus. Sååå spännande det ska bli! Undrar hur det blir när det blir klart!

Nu i veckan börjar sommarlovet! Härligt!! Fullt upp har man ändå med 4 barn men lite mindre tider att passa och man kan ta dagen lite som den kommer. Det är nice!

Ha det härligt!!

Anna

lördag 11 juni 2011

Attack!!

Idag har jag och stora tjejen shoppat tillsammans! Vi köpte samma sak fast av olika anledning. Hon för att det är skoj och jag för att det är ett måste... Vi har köpt hårtoning. Jag försöker helhjärtat täcka över de grå jag har. De anfaller och jag försvarar mig så gott det går!

Tänker inte ge upp!!
På dem bara!! Ge dem va de tål!!! ;)

Nu ska jag ut och hjälpa mannen med förberedelser till mitt växthus!! :) Mycket roligare!!

Ha de!

Anna

fredag 10 juni 2011

Någon!

Oj va engagerad jag är!!! NOT!
Vart tog den lilla tiden vägen? Ingen som vet, ingen som vet!!

Någon kanske har tagit den? ;)

I vår familj är det jag som är "någon". Om barnen ropar:
- Kan någon komma hit och hjälpa mig?
Så kan inte vem som helst gå dit för då skriker de:
- NEJ!! Jag menar mamma!!
Alltså är det jag som är någon... ;)

Sitter och funderar på att så lite mer grönsaker. Ärtor är ju gott att äta ute när de är färska. Annars äter jag inte ärtor. Hu! så läskigt det är med kokta ärtor!!
Eller ska jag slå till på ngt annat tro? Vad behöver jag? Dill och persilja behövs ju alltid. Det verkar inte som om den första sådden tog sig riktigt. Sallad kanske? Har sått lite rucola men kanske någon mer sort? Egentligen är jag bara lite sugen på att jobba ute i trädgården...
Hmm... Där finns det ju inte så mycket att göra... eller? ;) Det är väl egentligen bara att ta på sig storstövlarna och gå ut... egentligen..

Funderar lite till tror jag... :) Tar en kopp kaffe till medan det är lugnt här. Det stora barnet är i skolan, de 2 mellersta leker på andra våningen och den lille sover i vagnen. Härliga lugna stund!! Laddar batterierna en stund, sen kör vi igen!!

Ha de!

Anna