söndag 29 januari 2012

Allt löser sig!

Vissa dagar har jag en känsla av att "allt löser sig". Bara man ger det lite tid. Inte bara i den fysiska världen utan även på det mentala planet.
Andra dagar är jag såå rastlös!


Världen känns lite suddig. "Ser" inte riktigt bra... Svårt att hålla fokus. Tycker inte det händer någonting alls!
Fast det är nog de dagar som det hela rör på sig... Eller så är det en "vilodag"... Att hjärnan och kroppen ska få tid att vila och reflektera över vad som händer och har hänt och hur jag ska komma vidare.

Denna dagen har varit en av de senare dagarna... Frustrerad över att ingenting händer.

Frustrerad är ett bra ord på hur jag känner mig just nu! För några år sedan va jag väldigt trött och nästintill utbränd. Har lärt mig massor och lär mig fortfarande massor pga av detta. Det är saker som tex hur jag reagerar i stressade situationer. Hur jag kan säga ifrån tidigare innan jag trillar över stresströskeln (som är ganska hög) och ramlar in i någon form av frustrerat, stressat gnäll och tjat... Inte så kul för min omgivning att höra!
:)


Har lärt mig en sak till; att det är oerhört frustrerande att stå bredvid någon som mår så dåligt som jag gjorde då! Att veta hur mycket man får kämpa att komma "tillbaka"! Det är minst lika jobbigt att stå bredvid som att vara där själv! Det tar på krafterna! Känslorna kommer tillbaka. Jag håller på och lär mig hur jag skulle vilja leva mitt liv och där är en sak att ta det lite lugnare och leva lite enklare. Att stå för det jag tror på och inte leva efter hur jag tror att alla andra vill att jag ska leva. Detta gör att jag får ta mina tankar om livet ännu ett steg längre. Får skala av mer än vad jag tänkt från början för att få en fungerande vardag där vi ser positivt på framtiden!

Vad behöver vi för att må bra? Det får räcka med det lilla och inte tro att vi orkar mer än vad vi gör. Känns lite som en rivstart! Fullt ös! Fast tvärt om. Rivstart på ett lugnt och enkelt sätt... Nödbroms kanske är ett mer passande ord! Fast då känns det som om man stannar... Det vill jag inte för jag vill framåt!
:)

Ha de gött!

Anna

2 kommentarer:

 1. Ibland kan det till och med vara svårare att stå bredvid den som mår dåligt än att må dåligt själv..
  Men som du säger, allt löser sig, OM vilja finns :)
  Tanken har all makt! Bestäm vad du vill tänka och styr ditt liv :)
  kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, viljan måste finnas. Viljan att välja lätt eller svårt.

   Radera