tisdag 24 januari 2012

Disktrasa och nariga händer

 Nu är det tisdag igen och dax för nytt sy-möte! Jag tycker ibland att det är skönt att ha något lättfixat som tex en disktrasa. Jag började använda vävda disktrasor i lin för 2-3 år sedan och sedan dess så har jag inte använt några andra. Nu fick jag för mig att virka egna fast i bommulsgarn. Lite restgarner...


Det är svårt att fota en disktrasa så bilden ser fin ut... 
:)

När det är sånt här väder så får jag såå nariga händer!!! Knogarna spricker och det svider och kliar om vart annat. Och det hjälper ju inte till att man har ett jobb där jag är tvungen att tvätta händerna ofta och även använda handsprit... SOM det svider!!  Har testat de flesta handkrämer och ingen hjälper riktigt. Är det någon som har ett bra tips så tar jag tacksamt emot detta!

Ha en härlig kväll!

Anna

5 kommentarer:

 1. Finfin disktrasa! Vårliga härliga färger! Oj det där låter jättejobbigt! Önskar att jag hade ett bra tips på en handkräm som skulle kunna hjälpa.....men tyvärr. Ha en bra kväll!

  SvaraRadera
 2. Jättefin disktrasa! Jag kan varmt rekomendera "Locobase Repair" som finns att köpa på apoteket. Det är inte en specifik handsalva, men den är avsedd för riktigt torr hud och den fungerar jätte bra till händerna.
  Ha en bra kväll!

  SvaraRadera
 3. Jag har använt Laveras handkräm. Den är jättebra tycker jag. Dessutom ekologisk och med bara hudvänliga ämnen. Finns bland annat här: http://www.renskonhet.com/index.php?main_page=product_info&cPath=2_30&products_id=1525&zenid=eslcp2su509ra7m6fsthm32515

  SvaraRadera
 4. Tack snälla för tipsen. Ska testas! :)

  SvaraRadera
 5. När jag blir så där attacktorr brukar jag smörja in händerna i jättemycket olivolja eller kokosolja, sätta på ett par plasthandskar (eller plastpåsar till fötterna) och vantar ovanpå (eller sockor på fötterna) och sova med dessa paket på tassarna. Vantar och sockor har en tendens att glida av i sömnen så jag sätter ett par lagom lösa hårsnoddar eller gummisnoddar runt handleder och vrister. Det blir svettigt och obekvämt men dagen efter är lättnaden stor.

  SvaraRadera