torsdag 7 januari 2010

Miljön!

Nu har jag hoppat på en grej.
Det är en idé från bloggen Granne med selma kommit upp med.
Varje torsdag i januari och februari så ska vi bloggare som är med dela med oss av våra idéer för att bidra till en bättre miljö.
Vad börjar jag med?
Det är inte tänkt att det ska vara stora uppoffringar eller svåra saker som vi ska tipsa om utan enkla vardagliga saker som man egentligen redan vet men kanske kan bli påmind om.
*
Mitt bidrag denna vecka är:
Trummvirrrrrrvellllll
Att äta mindre kött.
*
Kanske inte så lätt men jag tänkte ge er ett recept på rostade gröna brytbönor som jag gillar och min familj gillar det med, tro det eller ej. Jag äter inte kokade brytbönor men om man tillagar dem på detta sättet så blir de goda tycker jag.
*
Rostade brytbönor!
Jag lägger ut bönorna på en långpanna.
Skvätter över lite olja.
Pressar lite vitlök och ströar med lite örtsalt över.
Sedan rostar jag detta i ugnen i 200 grader i några minuter, ca 10, så de inte blir brända.
Sedan är det bara att äta!
Jag brukar göra på samma sätt med kikärtor på burk.
Lycka till!
Nu ska jag se vad ni andra har bidragit med! Spännande!
Må så gott!

7 kommentarer:

 1. Hmmmm... man kanske skulle testa....:) försöker i det mesta köpa närproducerat så liiiite kanske man bidrar till transportminskning o så.... men att testa alternativa produkter är ju så spännande... tack för tipset..:) Kram annika

  SvaraRadera
 2. Jag tänkte också på det miljötipset! Att vara vegetarian är ett jättebra tips om man vill vara miljövän, fast samtidigt så hänger miljö och jordbruk ihop och om man ska uppnå miljömålet levande landsbygd så kan ju inte alla vara vegetarianer... Ska absolut testa brytbönorna, de är ju enkla att odla sjäv:)
  Kram pernilla

  SvaraRadera
 3. Det är bra både för hälsa och miljön att inte äta massor av kött varje dag! Åtminstone en dag i veckan kan ju vi icke-vegetarianer äta annat protein. En ny utmaning?!

  SvaraRadera
 4. Toppen! Du sätter fingret på något som jag också tänkt lyfta. Man skulle införa en helvegetariskt dag/vecka... Ska absolut ta tag i detta. Tack för receptet!

  SvaraRadera
 5. Vilken bra grej ni tar tag i.
  Och tack för bra tips.
  Ska klart pröva detta :)

  Må så gott
  Kram Malin

  SvaraRadera
 6. Hejsan..hm..kanske inte så dumt tips du..lät riktigt gott det där..ha de..Pia

  SvaraRadera
 7. Vilket bra recept, kul att hitta något som piffar upp grönsakerna! Jag försöker äta mindre kött - framförallt nötkött - men det är inte lätt med en man som älskar kött.

  SvaraRadera