torsdag 21 januari 2010

Miljötorsdag!

Idag är det torsdag igen.
Idag tänkte jag hylla komposten!
Den är väldigt värdefull!
Vi komposterar i vår familj och det blir en massa härlig jord i komposten och soptunnan blir inte så full.
Blommorna får underbar och näringsrik jord och de växer och frodas.
Kan det bli bättre?
Jag har valt att ha en bunke utan lock under diskbänken. Jag har små barn så det fungerar bäst att göra så. Vi får tömma den varje dag ute i komosten. De slänger mer och mer i bunken. De lär sig efterhand vart de ska slänga skräpet. Detta är bra för framtiden att barnen lär sig och får det som en vana att sortera sina sopor.
Detta va allt för idag!
Må så gött!

3 kommentarer:

 1. Jag har ibland funderat på att ha en maskkompost inne... vet att man ska kunna ha det men har aldrig provat. Vet du något om sådant?

  SvaraRadera
 2. Hej! Detta har jag tänkt på många gånger, att ha en kompost alltså, men jag har aldrig fått till det eller satt igång ordentligt. Det låter så bra och att lära de små är väl helt underbart bra. Heja!
  Ha en härlig helg

  SvaraRadera
 3. Samma här! Det går åt mkt jord när jag härjar i min trädgård, så komposten är guld värd! Vi har en vit liten hink med lock på diskbänken som vi lägger matresterna i. Den få man förstås ta med ut och tömma i komposten några ggr i veckan. Men som sagt, soptunnan blir inte alls så full (vi sorterar ju även annat - så vi har en liten tunna och lägre avgift) och soppåsen i köket luktar inte illa och läcker inte!

  SvaraRadera